IUBEŞTE-ŢI FAMILIA, DAR ALEGE-ŢI PRIETENII

Te-ai gândit vreodată la modul în care ceilalţi îţi influenţează viaţa?

Să luăm în considerare următoarele lucruri. Dacă eşti înconjurat de oameni care cheltuiesc mult, e foarte posibil să devii o „mână spartă”. Dacă eşti înconjurat de oameni care merg mai mult în cluburi decât la teatru, sunt şanse foarte mari să faci la fel.

Prietenii sunt cei cu care ar trebui să te înţelegi bine şi cei cărora le pasă de tine. Ei ar trebui  să te ajute să te transformi să devii mai mult şi să te simţi mai bine.

Ţinând cont de proverbele „cine se aseamănă se adună” sau „spune-mi cu cine te însoţeşti ca să îţi spun cine eşti”, putem să tragem concluzia că mai devreme sau mai târziu vom ajunge precum cei cu care ne petrecem timpul.

Dacă ai un aşa-zis prieten care te trage în jos sau care te face să te simţi prost mai tot timpul, fie nu ar trebui să îl mai numeri printre prietenii tăi, fie ajută-l să-şi creeze o atitudine mai pozitivă în viaţă. Dacă prietenia lui înseamnă foarte mult pentru tine, poţi să îi punctezi atitudinea lui negativă şi să vezi cum răspunde, pentru că unii  oameni nu realizează ce atitudine au până nu le atrage atenţia altcineva. Acest lucru poate salva o prietenie şi poate chiar să-ţi aducă un partener pe drumul motivării.

Unele persoane sunt atât de negativiste, încât este foarte greu sau frustrant să fii în prezenţa lor. În cazul în care te decizi să ajuţi astfel de oameni pentru a-şi transforma atitudinea, ai grijă ca nu cumva această sarcină să devină frustrantă pentru tine. Dacă eşti în situaţia de a petrece timp împreună cu persoane cu atitudini negative, cel puţin fă-i părtaşi la atitudinea ta pozitivă. Împărtăşeşte cu ei această energie dar nu o impune nimănui, nici măcar nu încerca să schimbi pe vreunul din ei.

A petrece timpul cu oameni pozitivi este una dintre cele mai bune modalităţi de a fi motivat. Fă-ţi un obicei din a vorbi cu o persoană pozitivă cel puţin o dată pe zi. Chiar dacă poţi opta pentru convorbiri telefonice sau computer, ideale sunt întâlnire faţă în faţă.

Unii oameni nu sunt foarte sociabili, putând să petreacă zile întregi fără să vorbească cu alţii. Acest lucru este foarte nesănătos. Dacă cineva face parte din această categorie şi nu are foarte multe întâlniri cu alţii, probabil că nici nu este foarte motivat să reuşească. Aceasta nu înseamnă că este un parazit al societăţii, ci că trebuie să îşi hrănească nevoia de interacţiuni pozitive. Nu trebuie neapărat să vezi cealaltă persoană. Sunt şi alte modalităţi prin care poţi să interacţionezi pozitiv fără să fie necesară o întâlnire faţă în faţă. Cum vei face acest lucru depinde de tine, însă reţine că este foarte important!

Negativismul poate fi aproape bolnăvicios în anumite situaţii, aşa că asigură-te că oamenii cu care vorbeşti au o atitudine pozitivă. Dacă persoana cu care ai ales să petreci timpul este o persoană care se plânge tot timpul şi care vede partea negativă din orice lucru, aceasta nu te va ajuta să te motivezi.

SOCIALIZEAZĂ... EFICIENT!

Modalitatea cea mai obişnuită prin care poţi să interacţionezi în mod cotidian este să vorbeşti cu oamenii. Socializează în mod regulat cu oameni optimişti, veseli şi încrezători!

O modalitate foarte bună de a-ţi începe ziua este să îţi bei ceaiul sau cafeaua de dimineaţă împreună cu o astfel de persoană. Dacă locuieşti aproape de cel mai bun prieten al tău, atunci planifică să pleci la muncă mai devreme în fiecare zi şi să beţi ceaiul sau cafeaua împreună, eventual să vină el la tine. În felul acesta îţi vei dinamiza latura ta socială aşa că atunci când vei ajunge la birou vei avea deja motoarele pornite.

Dacă nu ai timp dimineaţa să te întâlneşti cu cineva sau nu ai timp nici de-a lungul zilei, atunci fă-ţi timp să vorbeşti la telefon. Poate fi vorba de cel mai bun prieten pe care poţi să îl suni şi să vorbeşti cu el sau de un membru al familiei. Asigură-te că persoana aleasă este cineva care te face să te simţi bine în legătură cu tine şi cu viaţa ta.

Dacă nu îţi place să vorbeşti la telefon şi nici nu ai timp să te opreşti să vorbeşti cu cineva în fiecare zi atunci s-ar putea să consideri internetul ca fiind o opţiune bună. Foarte mulţi oameni folosesc această metodă pentru a păstra legătura cu cei cunoscuţi. Fie că este vorba de Messenger sau reţele de socializare precum Facebook sau Twitter, în orice moment poţi găsi pe cineva cu care să comunici.

Asigură-te că alegi persoana şi subiectul de discuţie care să te facă să te simţi bine, eventual să participi la discuţii în grupuri care au scopuri similare cu ale tale, aceasta fiind o metodă foarte bună pentru a-ţi întări atitudinea pozitivă şi pentru a te motiva în a-ţi atinge scopurile.

În concluzie, pentru a fi bucuros şi motivat, ai nevoie de un grup de prieteni care să te sprijine în a deveni mai bun şi a avea o atitudine mai pozitivă.

DESPARŢIREA... UNEORI UN RAU NECESAR!

Dacă eşti înconjurat de oameni care au o atitudine negativă în legătură cu demersurile tale şi nu te susţin, nu te vei simţi bine şi asta va dăuna vieţii tale în ansamblu. Elimină negativismul din viaţa ta. S-ar putea să fie dificil pentru tine să întrerupi relaţiile cu oamenii care nu au o atitudine pozitivă sau care te împiedică în drumul tău.

Dacă cei din jurul tău nu te sprijină sau nu au o atitudine pozitivă, atunci păstrează distanţa. În cazul în care este vorba de membrii familiei tale sau prieteni apropiaţi, s-ar putea să fie mai greu, însă va fi mai bine pentru tine şi pentru ei. O companie plăcută înseamnă să îţi petreci timpul cu persoane care te sprijină şi te susţin pe tine şi scopurile tale în viaţă.

E timpul să îţi analizezi şi să evaluezi priorităţile şi valorile, inclusiv relaţiile pe care le ai. Asociază-te cu oameni pe care îi admiri şi care sunt nişte modele pentru tine, pentru a-ţi forma obiceiuri bune. Se ştie că oamenii devin un amestec al caracteristicilor oamenilor cu care se asociază pentru că le preiau din obiceiuri.

Smulge „buruienile” influenţei negative din viaţa ta şi cultivă în schimb „seminţele” influenţei pozitive, apoi ai grijă de „recoltă”... va fi bogată!