FII POZITIV!

Gândirea pozitivă este esenţială pentru un stil de viaţă sănătos. Dacă vrei să-ţi îndeplineşti un scop, trebuie să ai o atitudine pozitivă. Este ceea ce te va ajuta să devii mai motivat în a-ţi crea viaţa pe care  ţi-o doreşti. Dacă ai o atitudine negativă în legătură cu atingerea unui ţel, atunci tendinţa va fi să-l amâni şi nu îţi vei dori să faci demersurile necesare către ţelul tău.

Din clipa în care vei înceta să mai tratezi viaţa ca fiind foarte dificilă, vei constata cum ea devine din ce în ce mai frumoasă. Bucură-te de viaţă cu tot ceea ce îţi oferă ea. Aminteşte-ţi că nu poţi să alegi şi să controlezi circumstanţele, însă întotdeauna poţi avea control asupra propriei tale atitudini.

În orice situaţie putem să alegem să vedem jumătatea plină sau jumătatea goală a paharului. Dezvoltă-ţi abilitatea de a identifica în orice situaţie partea pozitivă. Uneori poate fi mai dificil, întrucât la prima vedere nimic nu pare a fi plăcut sau pozitiv. Într-o astfel de situaţie poate fi de un real ajutor să-ţi pui următoarea întrebare: Ce am de învăţat din această situaţie sau cum mă ajută ea? Chiar dacă lecţia poate fi dură uneori, răspunsul poate să îmbrace forme de genul: ca să învăţ să fiu mai perseverent pe viitor, să fiu mai atent, să-mi aleg partenerii cu grijă etc.
FĂ ORDINE ÎN VIAŢA TA!

O să începem prin ceea ce pentru unii o să pară ceva banal, iar pentru alţii coşmarul vieţii lor. Ai fost vreodată în vizită la cineva iar casa lui arăta ca un muzeu plin de antichităţi (în cazul acesta a se citi vechituri) şi atunci când îl întrebai de ce încă mai păstrează un anumit lucru, replica pe care ţi-o dădea era „Poate o să-mi trebuiască la un moment dat.”? Pentru a obţine lucruri noi în viaţa ta este important să le faci loc. Există un principiu în Feng Shui conform căruia ar trebui să dai orice lucru pe care nu l-ai folosit timp de patru anotimpuri, pentru că înseamnă că nu îţi este util.

SCAPĂ DE LUCRURILE INUTILE

Dacă locuinţa ta este aglomerată cu lucruri de care nu ai nevoie şi care doar ocupă spaţiu, poate ar fi bine să iei în considerare să le dai. Vechea zicală precum că „vechitura unuia este comoara altuia” este cu adevărat reală. Este posibil să fii atât de focalizat pe ceea ce ai şi pe lucrurile tale, încât să nu te bucuri de viaţă aşa cum ar trebui. Chiar şi dacă ai crescut fără nimic, acesta nu este un motiv să te comporţi ca un hârciog şi să strângi tot ce găseşti în calea ta. Atunci când realizezi că unele din lucrurile pe care le posezi nu sunt chiar atât de importante pentru tine şi le dăruieşti, vei avea un sentiment de libertate. Te vei simţi excelent cu tine însuţi.


ACASĂ

O casă dezordonată şi murdară poate fi descurajantă. Mulţi oameni vor pierde vremea şi vor amâna cu orele într-o astfel de casă. Este uimitor cât de bine te poate face să te simţi o casă curată. Te vei simţi extraordinar şi pregătit să dai piept cu orice încercare, aşa că primul pas este să faci ordine în casă.

Scapă de acele haine care zac în garderobă de ani de zile fără ca tu să le fi purtat măcar o dată. Fă ordine în dulapuri şi sertare. Nu te mulţumi doar să ştergi praful sau să speli vasele. A face curat în casă înseamnă să îţi creezi un spaţiu care este pozitiv şi pregătit să primească noul ce vine în casa ta. Scapă de toate vechiturile.

Numai tu ştii unde vrei să ajungi în viitor. Creează-ţi spaţiul tău astfel încât să îţi amintească în mod pozitiv şi constant că tu faci demersuri ca să ajungi acolo. Creează o atmosferă pozitivă în jurul tău indiferent de locul în care te afli!


LA BIROU

Lucrurile din jurul tău au o mare legătură cu modul în care tu te simţi - motivat sau blocat într-o „fundătură”. Dacă te trezeşti că eşti „îngropat” în munţi de hârtie, s-ar putea să ai impresia că nu vei termina niciodată ceea ce ai de făcut. Un spaţiu de lucru dezordonat poate fi frustrant şi deprimant. S-ar putea să te determine să amâni şi chiar să fii dezordonat atât în ceea ce priveşte gândurile tale cât şi munca pe care o realizezi şi nu vei fi motivat să faci mai nimic.

Spaţiul tău de la birou ar trebui să conţină şi să afişeze lucruri care să te facă să ai o atitudine pozitivă faţă de viaţă şi faţă de atingerea scopurilor. Motivatorii vizuali te pot ajuta să realizezi aceasta. Poţi folosi de exemplu citate pe care să le citeşti şi care să te ajute să realizezi acea transformare pe care ţi-o doreşti în viaţa ta. Poţi să le afişezi pe peretele biroului sau undeva la vedere. În acest fel îţi vei aminti constant de lucrurile pe care îţi place să le faci.

Sunt foarte multe postere din care poţi să alegi pentru a le pune pe pereţi acasă sau la birou. Dacă nu vrei să pui postere sau citate pe pereţi, ai putea să foloseşti un calendar motivaţional sau screen saver-ul calculatorului. În fiecare zi calendarul îţi va da un nou citat pe care să te focalizezi în acea zi.